Головна > Документи > Діяльність Комітету > Засідання Комітету 8 скликання
Надрукувати Зменшити зону перегляду

Засідання Комітету 8 скликання

20 липня 2017, 14:28

Засідання Комітету 12.07.2017

 12 липня Комітет з питань транспорту провів своє фінальне перед канікулами засідання. Присутніми була більшість членів Комітету. Від Міністерства інфраструктури у засіданні взяв участь заступник Міністра Юрій Лавренюк.

Головним питанням Порядку денного був розгляд Проекту закону про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування реалізації конституційного права людини на страйк (реєстр. № 4639 від 11.05.2016).

Суб єктом законодавчої ініціативи виступив Кабмін.Більшістю голосів було вирішено внести на розгляд Верховної Ради доопрацьований Комітетом законопроект та рекомендувати парламенту за результатами розгляду в повторному першому читанні прийняти його за основу.

Також були затверджені План роботи Комітету на сьому сесію та пропозиції Комітету до включення законопроектів до Порядку денного наступної сесії.
 Зокрема, у вересні планується винести в зал законопроекти, де Комітет є головним: №№ 2712 (щодо сприяння розвитку судноплавства), у жовтні -- 2475-а, 2475а-3 (про внутрішній водний транспорт) та 4012а (зміни в Закон «Про автомобільний транспорт») та інші. Всього до плану включено 11 питань, що вже підготовлені до розгляду на пленарних засіданнях.
А також окреслено на даний час 20 питань (де Комітет є головним), які будуть підготовлені і доопрацьовані для розгляду на сесії. На наступній сесії Комітетом заплановано проведення 9 Круглих столів з актуальних для галузі питань, засідань робочої групи з опрацювання проекту Закону України «Про залізничний транспорт», участь у Всеукраїнському тижні безпеки дорожнього руху, обговорення проектів законів «Про внутрішній водний транспорт», аналіз виконання Угоди про асоціацію між УКраїною та ЄС.
Також на засіданні була розглянута ситуація навколо залучення авіакомпанії«Ryanair» до Міжнародного аеропорту «Бориспіль». 

Протокол засідання