17 жовтня 2019, 11:30

Підкомітет з питань річкового транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури провів засідання, на якому обговорили законопроекти «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182, 1182-1, 1182-2) з представниками суднобудівної галузі

 

16 жовтня 2019 року підкомітет з питань річкового транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури провів засідання, на якому обговорили законопроекти «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182, 1182-1, 1182-2) з представниками суднобудівної галузі.

У засіданні взяли участь  народні депутати - члени Комітету з питань транспорту та інфраструктури  та представники Асоціації «Укрсудпром», ДП «Миколаївський суднобудівний завод», ТОВ «Суднобудівний завод «Океан», ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», ТОВ СП «Нібулон»,  УК «АСРЗ» м. Маріуполь.

Обговорили питання спроможності суднобудівних заводів забезпечити потреби у флоті для перевезень внутрішніми водними шляхами після вступу в дію Закону «Про внутрішній водний транспорт», а також  проблемні питання функціонування суднобудівної галузі, необхідність надання державної допомоги суднобудівним підприємствам (погашення відсотків за кредитами, пільгове оподаткування), спрощення митних процедур.

  Члени Комітету закликали учасників до спільної роботи над порушеними питаннями.