01 липня 2020, 18:45

01 липня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури


01 липня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури. В засіданні взяли участь народні депутати України – члени Комітету, керівництво Міністерства інфраструктури України, Державної авіаційної служби України, Державної служби морського та річкового транспорту України, ДП «Адміністрація морських портів України».

Народні депутати розглянули зауваження Головного юридичного управління до проекту Закону про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення механізму справляння державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України, реєстр.№ (друге читання) та ухвалили включити до порівняльної таблиці до законопроекту низку поправок.

Також на засіданні розглядались проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів), реєстр.№ 3023 та проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються за допомогою портативних транспортних засобів на електричній тязі, реєстр.№ 3023-1. Законопроектами запроваджується нова категорія учасників дорожнього руху; визначається коло прав та обов’язків нової категорії учасників дорожнього руху; врегульовуються окремі питання безпеки інших учасників дорожнього руху. За результатом розгляду питання члени Комітету рекомендували Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії 9 скликання зазначені законопроекти, та проект закону реєстр.№ 3023 - прийняти за основу, а проект закону реєстр.№ 3023-1 - повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Члени Комітету обговорили проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо додаткових джерел доходів державного та місцевих бюджетів, реєстр.№ 3532 та
рекомендували Верховній Раді України за результатом розгляду повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Учасники засідання також розглянули низку законопроектів, зокрема №2407, №2408, №2409. Комітет ухвалив рішення направити зазначені проекти законів авторам на доопрацювання.

Також широка дискусія відбулась на засіданні під час розгляду питання щодо ситуації з підйомом танкера «Делфі». Враховуючи широкий суспільний резонанс, з метою недопущення екологічної катастрофи, негативних екологічних  та інших наслідків внаслідок затоплення танкера-бункерувальника “Делфі” за результатами розгляду питання були надані

рекомендації Міністерству інфраструктури України.