06 липня 2020, 11:44

Повідомлення про оприлюднення проекту закону «Про поштовий зв'язок»

 

       Проект закону «Про поштовий зв'язок» розроблено Міністерством інфраструктури України з метою необхідності приведення чинного законодавства у сфері поштового зв’язку України у відповідність до положень Директиви 97/67/ЄС від 15.12.1997 про спільні правила розвитку внутрішнього ринку поштових послуг співтовариства та покращення якості обслуговування (зі змінами від 10.06.2002 Директива 2002/39/ЄС, Регламент ЄС 1882/2003 від 29.09.2003 Директива ЄС 2008/6/ЄС від 20.02.2008), що сприятиме розвитку сфери поштового зв’язку, запровадить спільні правила розвитку внутрішнього ринку поштових послуг співтовариства та покращення якості обслуговування, а також врахує зміни, що відбулися у поштовому середовищі в останні роки.

Головна мета проекту – гармонізація національного законодавства в сфері поштового зв’язку шляхом імплементації положень Директиви 97/67/ЄС.

Конкретно проектом пропонується:

     1)    визначити повноваження центрального органу виконавчої влади в сфері поштового зв’язку та повноваження регулятора;

     2)    визначити права та обовязки операторів поштового зв’язку та користувачів послуг у цій сфері;

     3)    врегулювати засади відповідальності операторів поштового зв’язку та користувачів послуг.

Проект акту розміщено на офіційному веб-сайті Комітету з питань транспорту та інфраструктури (http://komtrans.rada.gov.ua) у розділі «Законпроектна робота». (http://komtrans.rada.gov.ua/news/zp_na_roz/zak_obgov)

Зауваження та пропозиції до проекту акту надавати на адресу Комітету з питань транспорту та інфраструктури України (вул. Садова, 3а, м. Київ) або в електронному вигляді на електронну адресу: hryschuk@rada.gov.ua

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування проекту акту у письмовому та / або електронному вигляді.