02 грудня 2020, 10:04

01 грудня 2020 року проведено засідання підкомітету з питань безпеки дорожнього руху та безпеки на транспорті

01 грудня 2020 року проведено засідання підкомітету з питань безпеки дорожнього руху та безпеки на транспорті Комітету з питань транспорту та інфраструктури (у режимі відеоконференції).

У засіданні взяли участь народні депутати України, представники органів державної влади (Міністерства інфраструктури, Міністерства освіти і науки, Національної поліції), КП «Центр організації дорожнього руху» (м. Київ), громадських організацій та окремі фахівці з питань безпеки дорожнього руху, урбаністики та «електромобільності».

На засіданні було обговорено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо імплементації законодавства Європейського Союзу про порядок допуску до керування транспортними засобами», реєстраційний № 3569 від 01.06.2020. Цим законопроектом пропонується осучаснення та посилення вимог до складання практичних іспитів для отримання права на керування транспортними засобами шляхом імплементації окремих положень Директиви 2006/126/ЄС про посвідчення водія, зокрема щодо діяльності екзаменаторів з водіння.

За результатами обговорення підкомітетом рекомендовано Комітету з питань транспорту та інфраструктури законопроект реєстр. № 3569 повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Крім того, на засіданні було розглянуто надані народними депутатами України пропозиції та поправки до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів)», реєстр. № 3023 від 06.02.2020, прийнятого за основу 04 вересня 2020 року відповідно до Постанови Верховної Ради України № 878-IX.

Згідно зі статтею 118 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» та зазначеною Постановою Комітетом з питань транспорту та інфраструктури готується порівняльна таблиця до другого читання.

За результатами розгляду пропозицій та поправок до законопроекту реєстр. № 3023 учасники засідання підкомітету рекомендували Комітету з питань транспорту та інфраструктури ухвалити по ним відповідні рішення.