16 грудня 2020, 17:16

16 грудня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

16 грудня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури. В засіданні взяли участь народні депутати України, керівництво  Міністерства інфраструктури України, представники Головного сервісного центру МВС України, керівництво та представники Фонду державного майна України.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про автомобільні дороги", реєстр.№ 3901 (друге читання).

Законопроектом передбачається внесення змін до статей 2, 15, 40 щодо виключення посилання на Закони України «Про концесії» та «Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг», які визнано такими, що втратили чинність; доповнення посиланням на діючі Закони України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про концесію».

              Члени Комітету обговорили пропозиції до порівняльної таблиці до законопроекту, що були надані при підготовці його до другого читання. Прийнято рішення врахувати 1 пропозицію та відхилити 3 пропозиції та рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про автомобільні дороги", реєстр.№ 3901 за результатом розгляду прийняти в другому читанні та в цілому.

              Розглядався на засіданні проект Закону про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух" щодо імплементації законодавства Європейського Союзу про порядок допуску до керування транспортними засобами, реєстр.№ 3569.

Законопроект має за мету осучаснення та посилення вимог до складання практичних іспитів для отримання права на керування транспортними засобами шляхом імплементації Директиви 2006/126/ЄС про посвідчення водія.

Після обговорення питання члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух" щодо імплементації законодавства Європейського Союзу про порядок допуску до керування транспортними засобами, реєстр.№ 3569, за результатом розгляду повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

На засіданні було розглянуто проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування, реєстр.№ 2234.

Метою законопроекту є визначення відповідальності за формування системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування з боку центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства, для подальшої адаптації вітчизняної системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування до кращих світових практик.

Члени Комітету прийняли рішення рекомендували Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування, реєстр.№ 2234, за результатом розгляду прийняти за основу та в цілому.

Також на засіданні керівництвом Фонду державного майна України був презентований новий комплексний законопроект про діяльність Фонду Державного майна України та особливості приватизації та оренди державної власності.