21 вересня 2021, 16:30

21 вересня 2021 відбулося засідання підкомітету з питань річкового транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури

21 вересня 2021 відбулося засідання підкомітету з питань річкового транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури, на якому розглядалися поправки та пропозиції, подані суб’єктами законодавчої ініціативи до проекту закону «Про мультимодальні перевезення», (реєстр.№ 4258 від 23.10.2020).

Законопроект спрямований на створення умов для розвитку і вдосконалення мультимодальних перевезень та визначає правові і організаційні засади мультимодальних перевезень вантажів, заходи державної підтримки мультимодальних перевезень, правовий статус учасників мультимодальних перевезень.

Законопроектом пропонується ввести поняття мультимодального перевезення вантажів – перевезення двома або більше видами транспорту на підставі договору мультимодального перевезення, за єдиним перевізним документом на всьому маршруті перевезення. Визначено права та обов’язки оператора мультимодального перевезення, як суб’єкта господарювання, який укладає договір мультимодального перевезення, приймає під свою відповідальність вантаж та забезпечує перевезення вантажу, права та обов’язки інших учасників мультимодальних перевезень – замовників послуги перевезення, фактичних перевізників, власників терміналів. Визначено граничну межу відповідальності оператора під час здійснення мультимодальних перевезень.

Усього при підготовці законопроекту до другого читання було розглянуто 31 пропозицію від 7 народних депутатів України, 26 з яких враховано (у тому числі редакційно), а 4 пропозиції відхилено, по 1 підкомітет не визначився.