Повідомлення

Перейти до розділу
21 березня 14:39
Верховна Рада ухвалила Закон України щодо дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації. докладніше
06 лютого 15:11
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за період 8 сесії 9 скликання (вересень 2022 р. – лютий 2023 р.) посилання...
29 грудня 09:23
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за 2022 рік посилання...
22 лютого 09:13
21 лютого 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 лютого 17:06
19 лютого 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
25 січня 17:56
25 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
10 січня 15:37
10 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
20 грудня 16:58
20 грудня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
09 листопада 09:24
08 листопада 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 вересня 17:38
19 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
05 вересня 16:13
05 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури. докладніше
Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS
15 вересня 2020, 14:08

14 вересня 2020 року у Комітеті Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури відбулася робоча нарада з метою обговорення проекту Закону України «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182-1-д від 17.01.2020)

 

14 вересня 2020 року у Комітеті Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури відбулася робоча нарада з представниками міністерств та інших органів виконавчої влади, бізнесу, галузевих організацій і асоціацій сфери водного транспорту та інших заінтересованих сторін з метою обговорення проекту Закону України «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182-1-д від 17.01.2020) в рамках проведення Комітетом роботи з його доопрацювання для внесення на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Участь у заході взяли народні депутати України – члени Комітету, заступник Керівника Офісу Президента України Юлія Ковалів, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, керівництво та представники Мінекології,  Мінекономіки, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, Морської адміністрації, Держгеонадра, Держводагенства, Держрибагенства, Адміністрації Держприкордонслужби, Антимонопольного комітету України, а також Команди підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури України (Reform Support Team, RST), проекту технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро».

Від бізнесу і галузевих організацій та асоціацій були представники Американської торгівельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, ТОВ «СП РИСОІЛ  ТЕРМІНАЛ», ТОВ СП «Нібулон», компанії «БУНГЕ УКРАЇНА», ТОВ «Гермес-Трейдінг», АСК «Укррічфлот», ДУ «Держгідрографія», ВГО «Українська аграрна конфедерація», Української Зернової Асоціації, Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, Українського союзу промисловців та підприємців, Асоціації підприємств-надрокористувачів «Нерудні надра України», Асоціації суднобудівників України «УКРСУДПРОМ», Професійної спілки робітників морського транспорту України.

Під час робочої наради було наголошено на тому, що цей законопроект є одним із пріоритетних на сьогодні в транспортній галузі, визначений як невідкладний Президентом України Володимиром Зеленським згідно з Указом від 08 листопада 2019 року № 837 та перебуває на контролі у Глави держави.

Крім того, сфера водного транспорту охоплена Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, а тому прийняття законопроекту реєстр. № 1182-1-д, що передбачає імплементацію регламентів і директив ЄС у цій сфері, набуває ще більшої ваги з огляду на зобов’язання України відповідно до цієї Угоди.

Після прийняття законопроекту у першому читанні (24 квітня 2020 року) Комітетом було здійснено значну роботу з метою узгодження позицій та підготування порівняльної таблиці до законопроекту до другого читання, зокрема проведено 7 засідань підкомітету з питань річкового транспорту, на яких обговорено усі поправки та пропозиції, а також проведено робочі наради з народними депутатами України – членами Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики та Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, керівництвом і фахівцями Мінінфраструктури, Мінекології, інших заінтересованих органів та організацій.

Голова підкомітету з питань річкового транспорту Ковальов Артем Володимирович надав інформацію про результати цієї роботи та сформовані позиції підкомітету щодо основних зауважень і пропозицій, які були дискусійними і найбільше піднімалися з боку представників органів влади та основних учасників ринку у цій сфері.

Разом з цим, на робочій нараді було надано можливість її учасникам ще раз висловити свої застереження, поставити запитання та отримати вичерпні відповіді на них.

Більшість учасників заходу підтримали позицію Комітету, Офісу Президента України, Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, профільного Міністерства інфраструктури України щодо необхідності прийняття цього, в переважній більшості, компромісного варіанту законопроекту задля відновлення перевезень внутрішніми водними шляхами та його розвитку, сприяння економічному зростанню України.