Повідомлення

Перейти до розділу
21 березня 14:39
Верховна Рада ухвалила Закон України щодо дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації. докладніше
06 лютого 15:11
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за період 8 сесії 9 скликання (вересень 2022 р. – лютий 2023 р.) посилання...
29 грудня 09:23
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за 2022 рік посилання...
22 лютого 09:13
21 лютого 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 лютого 17:06
19 лютого 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
25 січня 17:56
25 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
10 січня 15:37
10 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
20 грудня 16:58
20 грудня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
09 листопада 09:24
08 листопада 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 вересня 17:38
19 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
05 вересня 16:13
05 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури. докладніше
Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS
04 листопада 2020, 19:06

04 листопада 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

 

04 листопада 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

  Участь у заході взяли народні депутати України, керівництво  та представники Міністерства інфраструктури України, Укравтодору, керівництво Державної служби України з безпеки на транспорті. Генеральний директор АТ “Укрпошта”.

             На засіданні Комітету були розглянуті додаткові пропозиції до проекту Закону про внутрішній водний транспорт, реєстр.№ 1182-1-д від 17.01.2020.

Зазначені пропозиції були попередньо розглянуті 03.11.2020 на засіданні підкомітету з питань річкового транспорту з урахуванням проведеної 01.10.2020 робочої наради, ініційованої деякими парламентарями та депутатськими фракціями, за участі народних депутатів України, Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, представників Мінінфраструктури та Міндовкілля.

Зважаючи на те, що прийняття виваженого та збалансованого законопроекту є очікуваним для галузі та бізнесу, за результатами розгляду Комітет прийнято рішення врахувати додаткові пропозиції та поправки до проекту Закону про внутрішній водний транспорт, реєстр.№ 1182-1-д від 17.01.2020, та відповідно до вимог частини другої статті 118 Регламенту Верховної Ради України подати на розгляд Верховної Ради України додаткову порівняльну таблицю законопроекту, підготовленого до другого читання.

Також народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України” щодо застосування формульного розподілу субвенції на дороги, реєстр.№ 3921.

Законопроектом передбачається внесення змін до статті 3 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» щодо розподілу субвенції з Дорожнього фонду місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

           Члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України” щодо застосування формульного розподілу субвенції на дороги, реєстр.№ 3921 повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

           На засідання був розглянутий проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю, реєстр.№ 3742.

Метою законопроекту є вдосконалення здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів, передбачаються вимоги до товарно-транспортної накладної, права та обов'язки вантажовідправника та вантажоодержувача, збільшується розмір адміністративно-господарських штрафів за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм, а також законодавче закріплення повноважень Укртрансбезпеки щодо стягнення у судовому порядку плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні, під час здійснення габаритно-вагового контролю.

     Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект реєстр.№ 3742 прийняти за основу. 
     Народні депутати обговорили проект Закону про внесення зміни до статті 64 Бюджетного кодексу України, реєстр.№ 3970.

Проект Закону розроблений Міністерством інфраструктури України з метою наповнення доходів місцевих бюджетів за рахунок коштів, стягнутих за адміністративні правопорушення у сфері електротранспорту.

Законопроектом передбачається доповнити пунктом 381 частину першу статті 64 Бюджетного Кодексу України та віднести до доходів місцевих бюджетів адміністративні штрафи, що накладаються за порушення правил користування електротранспортом (трамвай, тролейбус).
     Члени Комітету одноголосно ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до статті 64 Бюджетного кодексу України, реєстр.№ 3970 прийняти за основу та в цілому.
     В ході засідання було розглянуто проект Закону про приєднання до Угоди про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА, реєстр.№ 0052 та прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу та в цілому.

Також на засіданні Комітету керівництвом АТ «Укрпошта»  презентовано нову редакцію Закону України «Про поштовий зв’язок», розроблений з метою приведення у відповідність національного законодавства із законодавством ЄС у сфері поштових послуг.