Повідомлення

Перейти до розділу
21 березня 14:39
Верховна Рада ухвалила Закон України щодо дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації. докладніше
06 лютого 15:11
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за період 8 сесії 9 скликання (вересень 2022 р. – лютий 2023 р.) посилання...
29 грудня 09:23
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за 2022 рік посилання...
22 лютого 09:13
21 лютого 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 лютого 17:06
19 лютого 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
25 січня 17:56
25 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
10 січня 15:37
10 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
20 грудня 16:58
20 грудня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
09 листопада 09:24
08 листопада 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 вересня 17:38
19 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
05 вересня 16:13
05 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури. докладніше
Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS
15 липня 2021, 09:15

14 липня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури.

 

14 липня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури.

Участь у заході взяли народні депутати України, керівництво та представники Міністерства інфраструктури України, представники Міністерства соціальної політики, Державної авіаційної служби, Державного агентства автомобільних доріг України.

Члени Комітету розглянули зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до порівняльної таблиці, підготовленої до другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо удосконалення законодавчого врегулювання у сфері безпілотних повітряних суден цивільної авіації» (реєстр. № 3716 від 22.06.2020), який Верховна Рада України прийняла за основу 02 лютого 2021 року, та прийняли відповідні рішення.

За результатами розгляду пропозицій суб`єктів права законодавчої ініціативи до порівняльної таблиці до другого читання додатково включено 4 нові поправки. Доопрацьована таблиця містить 48 пропозицій та поправок, з яких пропонується врахувати – 15 поправок, врахувати частково – 4 поправки, врахувати редакційно – 5 поправок, відхилити – 24 поправки. Члени Комітету одноголосно прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект в другому читанні та в цілому.

На засіданні було розглянуто доопрацьований Комітетом проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність із законодавством Європейського Союзу у сфері перевезення небезпечних вантажів», реєстр. № 1193-1, який є важливим для транспортної галузі та спрямований на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і міжнародних договорів України з питань перевезення небезпечних вантажів.

У доопрацьованому законопроекті враховані висновки Комітету до першого читання, а також зауваження і пропозиції, висловлені до законопроекту Головним науково-експертним управлінням, Комітетом з питань інтеграції України до Європейського Союзу, Міністерством інфраструктури, Міністерством оборони, іншими органами та організаціями.

За результатами обговорення запропоновано внести на розгляд Верховної Ради України на повторне перше читання нову редакцію законопроекту, підготовлену Комітетом.

Народні депутати розглянули та рекомендували прийняти за основу, законопроект «Про особливості стимулювання регіонального розвитку» (№ 5649), яким пропонується, встановлення процедури надання території статусу «території з обмеженими можливостями для її розвитку», шляхом зменшення диспропорцій у розвитку регіонів, створення сприятливих умов для залучення інвестицій, розбудови інфраструктури.

Також учасники засідання розглянули та підтримали низку законопроектів (№5209, 5209-1, 5209-2), якими пропонується розширити перелік осіб, які не є платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при здійсненні першої державної реєстрації транспортних засобів.

Народні депутати розглянули та рекомендували прийняти за основу за умови наявності фінансового забезпечення законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення існуючих раніше прав і свобод ветеранів війни, ветеранів праці, дітей війни та жертв нацистських переслідувань» (№ 5445), яким пропонується посилення рівня соціального захисту, зокрема відновлення пільг на проїзд всіма видами транспорту в межах України окремим категоріям громадян та «Про внесення змін до Закону України «Про охорону дитинства» щодо посилення соціального захисту багатодітних і прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу» (№ 5574), яким пропонується посилення рівня соціального захисту багатодітних і прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу в частині надання пільг на проїзд.

Члени Комітету затвердили перелік законопроектів, які пропонується  включити в проект порядку денного шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та затвердили план роботи Комітету на шосту сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання.