13 лютого 2020, 12:30

13 лютого 2020 року підкомітет з питань річкового транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури провів засідання щодо обговорення проєкту Закону України «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182-1-д)

 

13 лютого 2020 року підкомітет з питань річкового транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури провів засідання щодо обговорення проєкту Закону України «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182-1-д).

У засіданні взяли участь народні депутати - члени Комітету з питань транспорту та інфраструктури, представники Міністерства інфраструктури України, Державної служби морського та річкового транспорту України, бізнесу та галузевих асоціацій, зокрема Європейської Бізнес Асоціації, Американської торговельної палати в Україні, ТОВ СП «Нібулон», ТОВ «Гермес-Трейдінг», Української зернової Асоціації, Українського союзу промисловців і підприємців, Асоціації суднобудівників України «УКРСУДПРОМ», Федерації роботодавців транспорту України, а також представники проєкту технічної допомоги ЄС «Сприяння транспортному розвитку річки Дніпро».

На засіданні було відзначено важливість і необхідність прийняття вказаного законопроєкту з метою правового врегулювання правовідносин у цій галузі, встановлення економічних та організаційних засад діяльності внутрішнього водного транспорту, а висловлені учасниками засідання конструктивні пропозиції рекомендовано врахувати в подальшому.

Також було обговорено питання внесення на розгляд Верховної Ради України проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного фонду внутрішніх водних шляхів», який є безпосередньо пов’язаним із законопроектом «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182-1-д).