30 червня 2020, 16:30

30 червня 2020 року відбулося засідання підкомітету з питань безпеки дорожнього руху та безпеки на транспорті Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

30 червня 2020 року відбулося засідання підкомітету з питань безпеки дорожнього руху та безпеки на транспорті Комітету з питань транспорту та інфраструктури за участі народних депутатів - членів Комітету.

На засіданні було обговорено законопроекти:

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів)» реєстр. № 3023 від 06.02.2020, внесений народними депутатами України Клименко Ю.Л., Горенюком О.О. та іншими;

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються за допомогою портативних транспортних засобів на електричній тязі» реєстр. № 3023-1 від 20.02.2020, внесений народними депутатами України Кунаєвим А.Ю., Нікітіною М.В. та іншими.

Метою законопроектів є вдосконалення правового регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху для окремих його учасників та покращення безпеки на дорогах в цілому.

Зазначеними законопроектами, зокрема, пропонується запровадити нову категорію учасників дорожнього руху: «користувачі персонального легкого електротранспорту» (відповідно до № 3023), «особи, які керують портативними транспортними засобами на електричній тязі» (відповідно до № 3023-1), а також визначити коло їх прав та обов’язків, включити правила пересування цих учасників до переліку питань, що регулюються Правилами дорожнього руху, та встановити відповідальність за порушення цих Правил.

За результатами обговорення підкомітетом рекомендовано Комітету з питань транспорту та інфраструктури:

- законопроект реєстр. № 3023 від 06.02.2020 прийняти за основу;

- законопроект реєстр. № 3023-1 від 20.02.2020 повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.