16 липня 2020, 10:00

15 липня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

15 липня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури. У засіданні взяли участь керівництво Міністерства інфраструктури Украаїни, керівництво та представники АТ «Укрзалізниця».

Було розглянуто пропозиції Міністерства інфраструктури до проекту Середньострокового плану дій Уряду на 2021-2023 роки, та зауваження щодо забезпечення реформування транспортної галузі. Найбільш критичні зауваження були висловлені щодо врахування у вказаних пропозиціях завдань з належної реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року та особливо в частині залізничного транспорту.

Враховуючи відсутність ефективних управлінських рішень із виходу з кризового стану стратегічного для держави підприємства, зважаючи на численні звернення галузевих професійних спілок, громадських організацій, підприємств, трудового колективу товариства (його філій), державних органів і народних депутатів України щодо проблемних питань, пов’язаних з діяльністю АТ «Укрзалізниця», Комітет більшістю голосів ухвалив рішення висловити недовіру керівництву товариства.

Також учасники засідання затвердили перелік законопроектів які пропонується включити в проект порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та План роботи Комітету з питань транспорту та інфраструктури на четверту сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2020 - січень 2021 р.).

Було підтримано проект Постанови щодо вжиття невідкладних заходів з ліквідації наслідків повеней в окремих районах Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської та Закарпатської областей України, реєстр.№ 3794.

На засіданні обговорено низку проблемних питань транспортної галузі