16 вересня 2020, 21:10

16 вересня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, на якому обговорювались поправки і пропозиції суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону України «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182-1-д від 17.01.2020) для його внесення на розгляд Верховної Ради України у другому читанні

 

16 вересня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, на якому обговорювались поправки і пропозиції суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону України «Про внутрішній водний транспорт» (реєстр. № 1182-1-д від 17.01.2020) для його внесення на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

У засіданні взяли участь народні депутати України – члени Комітету, автори поправок і пропозицій до законопроекту, керівництво Міністерства інфраструктури України.

Під час підготовки законопроекту до другого читання було подано 1361 поправку та пропозицію. З них Комітетом запропоновано врахувати 288 поправок і пропозицій, врахувати частково 226 поправок і пропозицій та відхилити  847 поправок і пропозицій.

Основна робота щодо розгляду та обговорення поданих до законопроекту поправок і пропозицій була проведена в рамках засідань підкомітету з питань річкового транспорту, зокрема проведено 7 засідань підкомітету з питань річкового транспорту, на яких обговорено усі поправки та пропозиції, а також проведено робочі наради з народними депутатами України – членами Комітету з питань антикорупційної політики та Комітету з питань екологічної політики та природокористування, а також із керівництвом і фахівцями Мінінфраструктури, Мінекології, інших заінтересованих органів та організацій. Також проведено низку робочих нарад з представниками бізнесу, галузевих організацій і асоціацій сфери водного транспорту з метою обговорення основних зауважень і пропозицій до законопроекту, які були дискусійними і найбільше піднімалися з боку представників органів влади та основних учасників ринку у цій сфері.

Завдяки тісній співпраці з представниками Офісу Президента України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, та участі народних депутатів України – членів Комітетів Верховної Ради України комплексно і всебічно був опрацьований проект Закону та була підготовена таблиця до другого читання. Значну увагу при цьому було приділено застереженням і пропозиціям з боку бізнесу, галузевих асоціацій та організацій сфери водного транспорту й інших заінтересованих сторін.

Члени Комітету з питань транспорту та інфраструктури одноголосно прийняли рішення рекомендували Верховній Раді України проект Закону про внутрішній водний транспорт, реєстр. № 1182-1-д прийняти в другому читанні та в цілому.