03 грудня 2020, 09:37

02 грудня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури



02 грудня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури, в якому взяли участь народні депутати України, керівництво  Міністерства інфраструктури України.

На засіданні були розглянуті законопроекти, що регулюють галузь автомобільного транспорту.

Народні депутати розглянули:

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо врегулювання окремих питань участі в конкурсі автомобільних перевізників), реєстр.№ 3617. Проектом пропонується дозволити участь у конкурсі на визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування перевізникам, які передбачають використовувати автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів, за наявності протоколів випробувань таких автобусів на відповідність вимогам правил Європейської економічної комісії.

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" щодо реформування системи пасажирських перевезень з урахуванням досвіду країн-членів Європейського Союзу, реєстр.№ 3870. Метою законопроекта є забезпечення комплексного підходу до надання соціально значущих послуг з перевезень пасажирів автомобільними маршрутами загального користування та впровадження системи отримання фінансового відшкодування, що виплачується автомобільним перевізникам, ці послуги.

- проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за окремі порушення в сфері надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом, реєстр.№ 3871. Цей законопроект пов’язаний із №3870. Ним вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроекти реєстр.№ 3617, реєстр.№ 3870, реєстр.№ 3871 за результатом розгляду повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Також був розглянутий проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух" щодо запобігання шахрайству з показниками одометрів транспортних засобів, реєстр.№ 4039. Законопроектом пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею, встановивши адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортного засобу з непрацюючим одометром або незаконне зменшення його показників у вигляді штрафу.

Народні депутати рекомендували Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України "Про дорожній рух" щодо запобігання шахрайству з показниками одометрів транспортних засобів, реєстр.№ 4039, за результатом розгляду прийняти в першому читанні за основу.


Проект Закону про систему громадського здоров’я, реєстр.№ 4142 від 22.09.2020 розглянуто та прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатом розгляду прийняти в першому читанні за основу.