17 березня 2021, 09:17

16 березня 2021 року у Комітеті з питань транспорту та інфраструктури відбулося спільне засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту та підкомітету з питань залізничного транспорту

 

16 березня 2021 року у Комітеті з питань транспорту та інфраструктури відбулося спільне засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту та підкомітету з питань залізничного транспорту на тему «Вимоги законодавства Європейського Союзу: Регламент (ЄС) № 1071/2009, Регламент (ЄС) № 1370/2007. Практичні питання впровадження, європейський досвід».

Участь у спільному засіданні підкомітетів взяли народні депутати України – члени Комітету, заступник Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції, інші представники Мінінфраструктури та Команди підтримки реформ, члени правління та представники АТ «Укрзалізниця», а також керівник та ключовий експерт проекту технічної допомоги ЄС «Подальша підтримка імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та Національної транспортної стратегії в Україні».

На засіданні експертами проекту технічної допомоги ЄС було представлено європейський досвід впровадження вимог Регламенту (ЄС) № 1071/2009 про встановлення спільних правил стосовно умов, яких потрібно дотримуватись для заняття діяльністю оператора автомобільних перевезень, та Регламенту (ЄС) № 1370/2007 про громадські послуги з перевезення пасажирів залізницею і автомобільними шляхами. Також було обговорено питання імплементації вимог зазначених актів законодавства ЄС в національне законодавство та подальші заходи щодо впровадження цих вимог.