09 жовтня 2019, 13:06

Комітет з питань транспорту та інфраструктури рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг

 

8 жовтня 2019 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури. Члени Комітету розглянули законопроект №1061

Законопроектом пропонується: передбачити запровадження аудиту безпеки автомобільних доріг (на стадії їх проектування) і перевірки безпеки автомобільних доріг (під час експлуатації);

визначити органи державної влади та їх повноваження, які здійснюють державне управління у сфері безпеки автомобільних доріг;

ввести поняття управління безпекою автомобільних доріг;

встановити вимоги до підготовки та перевірки компетенції осіб, що здійснюють аудит та перевірку безпеки автомобільних доріг.

Відповідні зміни пропонується внести до законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги».

Голова підкомітету з питань безпеки дорожнього руху та безпеки на транспорті Оксана Савчук, доповідаючи законопроект на засіданні Комітету, зазначила, що до проекту надійшло 49 пропозицій, 9 з яких враховано повністю, 34 - враховано редакційно, решту пропонується відхилити.

О.Савчук повідомила, що члени підкомітету рекомендують Комітету підтримати законопроект для прийняття його у другому читанні та в цілому.

Народні депутати під час обговорення внесли ряд пропозицій до проекту і за результатами голосування ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект №1061 у другому читанні та в цілому.

Комітет також розглянув питання, які пропонуються включити до порядку денного другої сесії.

За результатами розгляду члени Комітету пропонують включити до порядку денного законопроект про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух" щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних №0963.

Народні депутати пропонують не включати до порядку денного другої сесії проекти законів про внесення змін до Кодексу торговельного мореплавства України (щодо сприяння розвитку судноплавства в Україні) №0962 і про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" щодо використання коштів дорожнього фонду №1140.

Під час засідання розглянуто ряд законопроектів, з опрацювання яких Комітет не є головним. За результатами розгляду ухвалено рішення підтримати за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів" щодо міжнародних екологічних вимог для деяких транспортних засобів №2078-1, а проект Закону про внесення змін до Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів" №2078 - відхилити.

Народні депутати також затвердили План роботи Комітету на другу сесію (вересень 2019 - січень 2020 року).