08 січня 2020, 14:10

Комітет з питань транспорту та інфраструрктури висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих пасажирів та членів екіпажу літака «Боїнг 737»

 Сьогодні вранці літак авіакомпанії МАУ «Боїнг 737» із 167 пасажирами і членами екіпажу на борту розбився за 8 хвилин  після зльоту з іранського аеропорту Імама Хомейні. За інформацією рятівників, ніхто не вижив.

На борту літака знаходились 11 громадян  України - два пасажири і 9 членів екіпажу.


Керівництво авіакомпанії МАУ на брифінгу в аеропорту «Бориспіль» відмітило, що рейс виконувався літаком 2016 року випуску, який було отримано авіакомпанією з заводу. Останнє планове обстеження літак пройшов 6 січня 2020 року. За словами президента МАУ Є.Дихне, літак був одним з найкращих повітряних суден в парку авіаперевізника з надійним екіпажем.


Наразі у зв’язку з авіакатастрофрою  створено оперативний штаб, до складу якого ввійшли Прем’єр-міністр України, міністри закордонних справ, оборони, внутрішніх справ, голови Служби безпеки Укрїани, зовнішньої розвідки, надзвичайних ситуацій.


Також до Ірану буде направлена група для допомоги в пошуковій операції та фахівці Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, Державіаслужби та авіакомпанії МАУ.
Назвати причини трагедії можна буде лише після офіційного завершення розслідування.

Комітет з питань транспорту та інфраструрктури висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих пасажирів та членів екіпажу літака