11 березня 2020, 16:45

11 березня 2020 року відбулося засідання підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури

11 березня 2020 року відбулося засідання підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури, участь у якому взяли народні депутати України, представники Міністерства інфраструктури України, АТ «Укрзалізниця», Федерації роботодавців транспорту України, Федерації залізничників України, Профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

 На засіданні було продовжено розпочате на попередньому засіданні підкомітету обговорення проекту Закону України «Про залізничний транспорт України» (реєстр. № 1196-1 від 06.09.2019), зокрема питання щодо визначення функцій та завдань державних органів влади та інших учасників ринку залізничних перевезень, надання послуг із суспільно важливих перевезень пасажирів залізничним транспортом та інші соціально-економічні питання у цій сфері.

Також було обговорено пропозиції стосовно внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення адміністрування деяких податків і зборів (в частині оподаткування земельним податком земель залізничного транспорту).