04 червня 2020, 09:45

03 червня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

03 червня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

В засіданні взяли участь народні депутати України – члени Комітету, представники Міністерства інфраструктури України.

Члени Комітету розглянули законопроекти по яким Комітет транспорту та інфраструктури визначений головним виконавцем. Зокрема, обговорили проекти Закону «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» та змін до Бюджетного кодексу України щодо додаткових джерел наповнення територіальних дорожніх фондів (реєстр.№ 2779 та № 2780).

Законопроектами передбачається спрямування частини коштів від акцизного податку з виробленого в Україні пального та акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального до територіальних дорожніх фондів. Така, законодавча ініціатива може призвести до розбалансування державного бюджету, а саме зменшення надходжень державного дорожнього фонду, невиконання показників Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», та заходів Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

          В ході обговорення депутати висловили ряд зауважень та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України проекти Законів № 2779 та № 2780 за результатом розгляду повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання. Учасники засідання розглянули низку законопроектів (№2827, №3222, №3238), що відновлюють соціальні гарантії різним категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд, зокрема і у зв’язку із рішенням Конституційного Суду України. Комітет ухвалив рішення підтримати зазначені законопроекти, що відновлюють перевезення пасажирів певних пільгових категорій за умови надання фінансового забезпечення.

Також було розглянуто проект Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальні послуги», щодо забезпечення безоплатного проїзду у пасажирському транспорті працівникам надавачів соціальних послуг, реєстр.№ 2594, та прийнято рішення врахувати негативні висновки Мінсоцполітики та Мінфіну та рекомендувати за результатми розгляду в першому читанні направити законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

За результатами обговорення законопроекту щодо обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, реєстр.№2651, члени Комітету прийняли рішення рекомендувати прийняти його за основу.