16 червня 2020, 10:15

15 червня 2020 року відбулося засідання підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

15 червня 2020 року відбулося засідання підкомітету з питань залізничного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури, участь у якому взяли народні депутати України – члени Комітету, керівники та представники Міністерства інфраструктури України та АТ «Укрзалізниця».

На засіданні були підняті та обговорені окремі актуальні питання діяльності  АТ «Укрзалізниця» стосовно:

- стратегії реформування локомотивних депо та розвитку локомотиворемонтних заводів товариства;

- розробки та впровадження заходів Антикризового плану АТ «Укрзалізниця», зокрема з урахуванням інтересів трудового колективу товариства;

- оновлення рухомого складу товариства (тепловозів та електровозів, вантажних та пасажирських вагонів), у тому числі їх закупівля, капітальний ремонт, модернізація.

Крім того, учасниками засідання було розглянуто поточний стан та подальші етапи реалізації експериментального проекту про допуск приватних локомотивів до роботи на окремих маршрутах на залізничних коліях загального користування.

Також було продовжено розпочате на попередніх засіданнях підкомітету обговорення проекту Закону України «Про залізничний транспорт України» (реєстр. № 1196-1 від 06.09.2019).