24 вересня 2020, 18:09

24 вересня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

24 вересня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури, на якому розглядались питання залізничного транспорту.

Участь у заході взяли народні депутати України, керівництво Офісу Національної інвестиційної ради при Президентові України, керівництво  Міністерства інфраструктури України, керівництво АТ «Укрзалізниця», представники команди підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури України (Reform Support Team, RST).

На засіданні було обговорено найбільш нагальні проблемні питання діяльності Акціонерного Товариства «Укрзалізниця» та галузі в цілому, зокрема з огляду на впровадження Антикризового плану та Стратегії Товариства на 2019-2023 роки, плану заходів з реформування залізничного транспорту, реалізації експериментального проекту щодо допуску приватних локомотивів до роботи окремими маршрутами на залізничних коліях загального користування, та інших заходів.

В ході засідання члени Комітету розглянули питання про поточний стан, першочергові заходи та подальші плани щодо діяльності АТ «Укрзалізниця», проблемні питання та перспективи передання у концесію залізничних вокзалів, законодавче забезпечення реформування галузі залізничного транспорту України.

Після оговорення зазначених питань народні депутати одноголосно прийняли відповідне рішення, в якому визначили рекомендації АТ «Укрзалізниця», Міністерству інфраструктури України надати детальну інформацію Комітету з питань транспорту та інфраструктури стосовно обговорюваних питань та вжити заходи щодо покращення діяльності АТ «Укрзалізниця».

Також члени Комітету розглянули зауваження Головного юридичного управління до проекту Закону про внутрішній водний транспорт, реєстр.№ 1182-1-д від 17.01.2020, внесеного народними депутатами  України Кісєлем Ю.Г., Ковальовим А.В. та інш.  та ухвалили рішення включити їх до порівняльної таблиці до проекту закону реєстр.№ 1182-1-д, підготовленої до другого читання.