30 червня 2021, 17:31

30 червня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури

 

30 червня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури.

Участь у заході взяли народні депутати України, керівництво та представники Міністерства інфраструктури України, АТ “Укрзалізниця”, обласної прокуратури та Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

Народні депутати розглянули поправки, внесені до порівняльної таблиці до другого читання до  проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок", реєстр.№ 3821.

Члени Комітету прийняли рішення в порівняльній таблиці до законопроекту при підготовці до другого читання врахувати 3 поправки, відхилити 12 поправок та рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок", реєстр.№ 3821, за результатом розгляду прийняти в другому читанні та в цілому.

На засіданні також було розглянуто поданий Кабінетом Міністрів України проект Закону України «Про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки оновлення парку вантажних електричних локомотивів акціонерного товариства «Українська залізниця», реєстр.№ 0116. Законопроект розроблений з метою виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності вказаною Рамковою угодою, вчиненої 13 травня 2021 року в м. Києві.

Як передбачається, ратифікація Рамкової угоди дозволить забезпечити за підтримки Французької Сторони реалізацію проекту з оновлення парку вантажних електричних локомотивів АТ «Укрзалізниця» шляхом закупівлі 130 локомотивів (80 – двосистемних, 50 – односистемних) зі значною локалізацією їх виробництва в Україні.

За результатами обговорення Комітет рекомендував Верховній Раді України проект Закону реєстр. № 0116 прийняти за основу та в цілому.
Також народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо врегулювання окремих питань у сфері забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями, реєстр.№ 4550.

Законопроектом пропонується доповнити перелік підакцизних товарів, що відносяться до гуманітарної допомоги, визначених у ст. 6 Закону України «Про гуманітарну допомогу» легковими автомобілями, які є спеціально обладнаними під керування особами з інвалідністю та ввозяться для осіб з інвалідністю, які перебувають у встановленому порядку на обліку для отримання спеціального автотранспорту.

Було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України законопроект, реєстр.№ 4550, прийняти в першому читанні за основу.

Члени Комітету в ході засідання обговорили проект Закону про здійснення іноземних інвестицій у суб'єкти господарювання, що мають стратегічне значення для національної безпеки України, реєстр.№ 5011 та рекомендували Верховній Раді України повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Окремо на засіданні було розглянуто питання щодо розкрадання майна залізниці у Бахмутському районі Донецької області (залізничних колій на ділянці між залізничними станціями «Світлодарське» і «Доломіт»). Керівництвом регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця», Головного управління Національної поліції у Донецькій області та Донецької обласної прокуратури було надано членам Комітету інформацію про виявлені факти порушень законодавства, що стосуються вказаного питання, та про заходи, що вживаються для розслідування цих правопорушень і притягнення до відповідальності винних у їх вчиненні.