16 грудня 2021, 09:27

15 грудня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

15 грудня 2021 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури, участь у якому взяли народні депутати України – члени Комітету, керівництво та представники Міністерства інфраструктури України, ДСБТ та АТ «Укрзалізниця».

На засіданні народні депутати України розглянули питання щодо діяльності Державної служби України з безпеки на транспорті, стану реформування та перспектив розвитку. Члени Комітету  обговорили питання забезпечення безпеки на дорогах та безпеки дорожньої інфраструктури, функцінування WIM-комплексів, цифрової трансформації Укртрансбезпеки, тощо.

Окремо депутати ознайомились з інформацію про резонансну ДТП, що трапилася 7 грудня цього року поблизу с.Киселівка на автодорозі Чернігів - Грем'яч. Внаслідок пригоди загинуло 13 людей і шестеро людей травмовані. Наразі працює Урядова комісія з технічного розслідування цього ДТП. Про її висновки Комітет буде поінформовано.

Також члени Комітету розглянули та рекомендували прийняти за основу та в цілому внесений Президентом України Зеленським В.О. проект Закону «Про ратифікацію Фінансової угоди "Міський громадський транспорт України ІІ" між Україною та Європейським інвестиційним банком» (реєстр.№ 0135).

Метою ратифікації Фінансової Угоди є залучення коштів у розмірі 200 млн. євро для забезпечення розвитку міського громадського транспорту в містах: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці.

Кошти будуть спрямовані на оновлення парку трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, придбання електробусів, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій.

Проект є продовженням спільного з Європейським інвестиційним банком та ЄБРР проекту «Міський громадський транспорт України», який вже реалізується з травня 2017 року у містах України, а саме: мм. Київ, Харків, Львів, Тернопіль, Луцьк, Суми, Запоріжжя, Одеса, Миколаїв, Івано-Франківськ, Чернігів.