14 березня 2022, 13:45

Комітет з питань транспорту та інфраструктури повідомляє про інфраструктуру, стан проїзду, гуманітарні коридори та залізничне сполучення

Комітет з питань транспорту та інфраструктури повідомляє про інфраструктуру, стан проїзду, гуманітарні коридори та залізничне сполучення

Під час здійснення збройної агресії з боку Російської Федерації відбувається знищення транспортної інфраструктури та порушується нормальний ритм життя громадян.

Сьогодні 14.03.2022 завдано удару по серцю нашої європейської країни столиці м. Києву.

Так, країною агресором - Російською Федерацією Російський близько 5 години ранку випущено артилерійський снаряд в житловий будинок в Оболонському районі.

За попередніми даними, внаслідок обстрілу загинули дві людини, ще семеро отримали поранення різної важкості. Після вибуху з житлового будинку евакуювали близько 70 осіб.

Також, країною агресором - Російською Федерацією завдано удару по авіабудівному заводу «Державне підприємство «Антонов», яке є стратегічним підприємством для авіаційної галузі нашої країни.

Ця подія є сигналом тривоги для Європейського Союзу та зокрема всіх європейських столиць.

Адже, жодна столиця європейських країн немає стовідсоткові гарантії від ймовірних дій з боку країни агресора – Російської Федерації.

Тому, Комітет з питань транспорту та інфраструктури вкотре наголошує на терміновому «закритті неба» над Україною.

 Також, за офіційною інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, на сьогодні погоджено 10 гуманітарних коридорів.

У Київській області:

- із сіл Богданівка і Новобогданівка - у місто Бровари;

- із села Перемога Баришівської ОТГ - у місто Бровари;

- із села Бобрик - у місто Бровари;

- із міста Гостомель - у село Білогородка;

- із селищ Немішаєве і Ворзель - у село Білогородка;

- із селища Дмитрівка - у село Білогородка.

На Луганщині очікується на гуманітарні коридори:

- із міста Северодонецьк - у місто Слов'янськ;

- із міста Попасна - у місто Слов'янськ;

- із селища Гірське - у місто Слов'янськ.

 

13 березня були заплановані 14 гуманітарних коридорів, однак з них спрацювали лише 9. Так, у Київській області – врятовано 3950 мирних жителів, з Луганщини – врятовано 1600 мирних жителів.

Починаючи з 13.03.2022 запроваджено перекриття руху на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н -23 «Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя» у зв’язку з руйнуванням мосту біля с. Мар’янське, км. 178+829.

Як наслідок рух заборонено від с. Мар’янське до с. Чортомлик.

Просимо, під час планування маршруту враховувати дану інформацію!

 Одним з предметів відання Комітету з питань транспорту та інфраструктури є залізничний транспорт, тому Комітет докладає максимум зусиль для повноцінного функціонування залізничної галузі.

На жаль, у ніч з 12 на 13 березня поблизу ст. Брусин у Донецькій області стала болюча ситуація, був уражений уламками під час обстрілу пасажирський потяг, який прямував для здійснення евакуаційного рейсу до м. Лиман, щоб забрати мешканців Луганської та Донецької областей, які опинились у зоні запеклих бойових дій.

Але незважаючи на всі трудності, які створює нам країна агресор, АТ «Укрзалізниця»:

- продовжує забезпечувати й приміські залізничні перевезення, з напрямками курсування яких на 14 березня – кожен охочий може ознайомитись за посиланням:  https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/578858/

- вводить стабільний графік курсування поїздів до переходу на літній час 27 березня. Додаткові евакуаційні рейси за потреби призначатимуться щоденно, інформацію можна отримати за посиланням: https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/578872/

- повідомляє, що евакуаційні та регулярні рейси в напрямку західної України та за її межі лишаються безкоштовними. Квитки на зворотні рейси є у продажу, інформацію розміщено на веб-сайті https://uz-vezemo.com/

- запущено сервіс «залізна допомога», який забезпечує надійні та швидкі поставки гуманітарного вантажу. Детальна інформація розміщена на веб-сайті https://zalizna-dopomoga.info/

 За наявною інформацією у членів Комітету з питань транспорту та інфраструктури, Австрійські федеральні залізниці (OBB) спрямовують до Польщі свої пасажирські вагони для забезпечення перевезень українських громадян, які змушені залишити свою країну через війну, розв'язану Росією.

Більше інформації від Австрійських федеральних залізниць для українських громадян можна отримати за посиланням:

https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/ukraine-hilfe

 Слід наголосити на тому, що  Україна досить активно проводить переговори з найбільшими світовими компаніями щодо постачання бензину та дизельного пального для налагодження нових логістичних ланцюжків постачання цієї продукції в Україну.

 Комітет з питань транспорту та інфраструктури вкрай стурбований ситуацією навколо м. Херсона.

Внаслідок широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, на території м. Херсон відбуваються протиправні дії, з боку країни агресора, щодо проведення сьогодні псевдо референдуму за створення в Херсонській області «народної республіки».

У продовж останніх років, Херсонська область та м. Херсон, були одним з ключових центрів, де за сприяння Комітету з питань транспорту та інфраструктури активно реалізувалась програма Президента України «Велике будівництво», будувались автомобільні дороги та модернізувалась залізнична інфраструктура.

А тепер країна агресор намагається все знищити та захопити.

Комітет з питань транспорту та інфраструктури підтримує Херсонського міського голову Ігоря Колихаєва, депутатський корпус Херсонської міської ради та мешканців міста, які є патріотами нашої країни в прагненні захистити та зберегти місто Херсон.

Комітет з питань транспорту та інфраструктури наголошує, що місто  Херсон був, є, та буде територією України!

Херсон – це Україна!

 Отже, всі скоординовані дії народних депутатів, центральних та місцевих органів  виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадян України  прискорюють нашу перемогу над агресором!