29 березня 2022, 12:29

Комітет з питань транспорту та інфраструктури щодо посилення санкцій проти країни агресора - Російської Федерації та співагресора Республіки Білорусь

 

Комітет з питань транспорту та інфраструктури щодо посилення санкцій проти країни агресора - Російської Федерації та співагресора Республіки Білорусь

 

Вже більше місяця триває війна Російської Федерації проти України.

Комітет з питань транспорту та інфраструктури закликає до запровадження ембарго на постачання російської нафти та газу.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, Росія забезпечує близько 11% світового видобутку нафти. За цим показником вона посідає третє місце у світі після США та Саудівської Аравії.

Доходи від експорту нафти та нафтопродуктів для Росії є головним двигуном її економіки та розвитку військової галузі.

Вважаємо, що обов’язком кожної країни, яка не стоїть осторонь цієї жахливої війни, є розірвання всіх договорів та контрактів на постачання нафти та газу з країни агресора – Російської Федерації.

Комітет з питань транспорту та інфраструктури закликає Глав держав та урядів країн - членів Європейського Союзу та інших країн світу, які перебувають в договірних (контрактних) взаємовідносинах з Російською Федерацією запровадити ембарго на постачання російської нафти та газу.

Якнайшвидше запровадження ембарго на енергоносії спричинить падіння російської економіки, сприятиме припиненню збройної агресії на території України, та уникненню потенційних загроз для Європейських країн з боку держави  агресора – Російської Федерації.

Вже з 20 березня 2022 року три білоруських банків - «Білагропромбанк», «Дабрабит» і «Банку розвитку» та їхні білоруські дочірні компанії відключено від  міжнародної міжбанківської системи SWIFT.

Тому, Комітет з питань транспорту та інфраструктури закликає світове економічне товариство вжити заходів з відключення усіх банківських закладів від міжнародної міжбанківської системи  SWIFT країни співагресора - Республіку Білорусь, що дозволить послабити економіку країни та відповідно Білоруську військову міць. 

Висловлюємо подяку всім тим, хто допомагає Україні у боротьбі з російським агресором.

 

Перемога за нами!