18 квітня 2022, 12:55

Комітет з питань транспорту та інфраструктури повідомляє про стан залізниці, дорожнього господарства та річкових і морських портів


Вранці 18 квітня російські окупанти завдали ракетного удару по Львову.

За інформацією Голови «Укрзалізниці» Олександра Камишина частина ракет потрапила поряд із залізничними об'єктами. «Постраждалих серед пасажирів та залізничників немає. І команда вокзалу, і команди поїзних бригад спрацювали чітко. Рух потягів відновлено, будуть незначні затримки поїздів», - заявив Камишин.

17 квітня у всіх державах Європейського союзу, які мають морські або річкові порти, почала діяти директива ЄС про заборону входу до портів суднам, зареєстрованим під російським прапором.

За розрахунком Єврокомісії, під ці санкції підпадають понад 2870 торговельних суден під російським прапором. Зміна реєстрації не впливає на санкції – Директива розповсюджується на також на всі судна, які змінили  російський прапор після 24 лютого 2022 року.

Деякі держави, наприклад Естонія, окремо розповсюдили вказану заборону і на приватні яхти, а також пасажирські судна, які не здійснюють комерційні перевезення вантажів.

За інформацією Державного агентства автомобільних доріг України з 18 квітня відкрито рух по тимчасовій переправі на автомобільній дорозі М-06 «Київ – Чоп» поблизу села Стоянка.

Міст через річку Ірпінь на початку військових дій був підірваний.

Тимчасовою мостовою спорудою можуть користуватись легкові транспортні засоби та вантажні транспортні засоби малої ваги.

Проїзд для великовагових транспортних засобів поки заборонено, їм рекомендовано здійснювати проїзд об’їзними шляхами.