28 листопада 2022, 16:45

28 листопада, відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

28 листопада, відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

Участь у заході взяли народні депутати України, представники Мінінфраструктури, Міністерства внутрішніх справ України, ГСЦ МВС, Мінекономіки, Національної поліції, Державної регуляторної служби.

Народні депутати розглянули та обговорили законопроект про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо імплементації законодавства (реєстр.№ 8082), яким передбачається імплементувати положення Директиви 2006/126/ЄС про посвідчення водія в національне законодавство та ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект за основу.

Члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо керування автомобілями (реєстр. № 8039).

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити звконопроект про внесення змін до деяких законів України щодо керування автомобілями (реєстр.№ 8039), яким пропонується поширити право на керування транспортними засобами категорії B на осіб, які досягли 16-річного віку – якщо автомобілі з автоматичною коробкою передач, та на осіб, які досягли 17-річного віку – якщо з механічною коробкою, в обох випадках за письмовою нотаріально посвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників.

Також на засіданні Комітету розглядався проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» щодо особливостей діяльності на тимчасово окупованій території України (реєстр.№ 7646).

Народні депутати під час обговорення наголосили, що визначені проектом Закону заходи та діяльність не можуть фактично здійснюватися на тимчасово окупованих територіях, зокрема, і діяльність суб’єктів господарювання з виплати та доставки пенсій, грошової допомоги, а взаємодія з державою-агресором, незаконними органами та окупаційною адміністрацією завдаватиме шкоди інтересам держави, та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити вказаний проект Закону.