10 квітня 2023, 16:56

10 квітня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

10 квітня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури за участі представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Акціонерного товариства «Укрпошта».

Народні депутати України - члени Комітету розглянули низку урядових законопроектів. Зокрема, обговорили та рекомендували Верховній Раді України прийняти за основу  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв'язок" (реєстр.№ 8423). Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України
«Про поштовий зв’язок» з метою «забезпечення відповідності
принципу юридичної визначеності та повноти правового регулювання відносин для уникнення негативних наслідків у правозастосуванні окремих положень Закону України від 03 листопада 2022 року № 2722-IX «Про поштовий зв’язок».

Також народні депутати України розглянули та обговорили проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування правоохоронними органами безпілотних повітряних суден та протидії їх незаконному використанню (реєстр.№ 8185). Законопроектом пропонується внести зміни до Повітряного кодексу України в частині визначення базової термінології безпілотної авіації, розширення повноважень окремих правоохоронних органів у сфері безпеки цивільної авіації, надання державного пріоритету з використання повітряного простору України при обороні важливих державних об’єктів, проведенні операцій з підтримання громадської безпеки і порядку та протидії правопорушенням, а також формування засад для створення системи ідентифікації цивільних БПС. Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект з основу з урахуванням висловлених на засіданні зауважень.

Члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення порядку та правил використання повітряного простору України експлуатантами безпілотних повітряних суден (реєстр.№ 8186) та погодили рішення рекомендувати Верховній Раді України прйняти законопроект за основу. Метою проекту є підтримання громадської безпеки і порядку, забезпечення охорони державного кордону, захисту життя і здоров’я людей, об’єктів критичної інфраструктури, важливих державних об’єктів від загроз, що виникають у разі порушення порядку та правил використання повітряного простору України експлуатантами безпілотних повітряних суден.

Також на засіданні був розглянутий проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Сирійської Арабської Республіки про торговельне судноплавство (реєстр.№ 0191). Метою законопроекту є денонсація двосторонньої Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Сирійської Арабської Республіки про торговельне судноплавство, вчиненої 05 червня 2003 року в м. Київ та ратифікованої Законом України від 18 лютого 2004 року № 1503-IV. Народні депутати підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Сирійської Арабської Республіки про торговельне судноплавство прийняти за основу.

Розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання смуги відведення автомобільних доріг загального користування суб’єктами господарювання (реєстр.№ 7696) перенесено на наступне засідання Комітету.