16 січня 2020, 10:15

15 січня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

15 січня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

В засіданні взяли участь народні депутати України – члени Комітету, керівництво та представники Міністерства інфраструктури України, Державного агентства автомобільних доріг України, Рахункової палати України та інших центральних органів виконавчої влади.

Засідання розпочалось хвилиною мовчання. Учасники засідання вшанували загиблих в результати авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ «Боїнг 737», що вилетів з Тегерану  8 січня 2020 року із 167 пасажирами і членами екіпажу. На борту літака знаходились 11 громадян  України - два пасажири і 9 членів екіпажу.

          Далі народні депутати приступили до роботи. Члени Комітету розглянули питання щодо стану дорожнього господарства, в ході якого заслухали керівників Мінінфраструктури та Укравтодору. Депутатами було обговорено низку питань, зокрема, про стан будівництва, реконструкції, ремонтів та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у 2019 році; про обсяги використання субвенцій Державного дорожнього фонду обласними державними адміністраціями для будівництва, реконструкції, капітального ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення; про реорганізацію АТ «ДАК Автомобільні дороги України» (стан виконання, проблемні питання); про обсяг фінансування на 2020 рік по областям за програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення»;  про план робіт на 2020 рік з будівництва, реконструкції, капітального ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення (в розрізі областей); пропроблемні питання з погашення дебіторської та кредиторської заборгованостей в Службах автомобільних доріг в областях.

Комітетом рекомендовано Мінінфраструктури та Укравтодору вжити ряд заходів з покращення стану дорожнього господарства. Рішення Комітету ухвалене одноголосно.

В ході засідання був розглянутий проект Закону про внутрішній водний транспорт, реєстр.№ 1182-1 (доопрацьований Комітетом). За результатами обговорення члени Комітету одностайно ухвалили рішення внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внутрішній водний транспорт» з урахуванням вимог частини першої статті 115 Регламенту Верховної Ради України, підготовлений Комітетом з питань транспорту та інфраструктури на повторне перше читання, у новій редакції.

Членами Комітету також був затверджений План роботи Комітету з питань транспорту та інфраструктури на третю сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий 2020 - липень 2020 р.).