20 травня 2020, 18:15

20 травня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

20 травня 2020 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

В засіданні взяли участь народні депутати України – члени Комітету, керівництво Міністерства інфраструктури України, керівництво Укртрансбезпеки.

Члени Комітету розглянули законопроекти по яким Комітет транспорту та інфраструктури визначений головним виконавцем. Зокрема, обговорили проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів (реєстр.№ 2353). Законопроектом передбачається надання виконавчим органам міських рад делегованих повноважень по здійсненню габаритно-вагового контролю транспортних засобів на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів.

В ході обговорення депутати висловили ряд зауважень та прийняли рішенння рекомендувати Верховній Раді України проект Закону реєстр.№ 2353 за результатом розгляду повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Широка дискусія відбулась під час розгляду  проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо створення належних умов для реалізації права громадян на допуск до складання іспиту, керування транспортними засобами та підвищення рівня підготовки водіїв (реєстр. № 2201). Законопроект вносить зміни до Закону України «Про дорожній рух».

Члени Комітету рекомендували Верховній Раді України проект Закону реєстр. № 2201 за результатом розгляду повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Також було розглянуто проект Закону про внесення змін до статті 40 Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо заборони акустичного насильства) (реєстр.№ 3006) та прийнято рішення перенести розгляд законопроекту.

Народні депутати України розглянули та прийняли рішення по проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо врегулювання законодавства при створенні та функціонуванні магазинів безмитної торгівлі (реєстр.№ 2596), з опрацювання якого Комітет не є головним.

Законопроектом пропонується уточнити положення Митного кодексу України щодо створення та функціонування магазинів безмитної торгівлі.

Народні депутати рекомендували Верховній Раді України проект Закону реєстр.№ 2596 за результатом розгляду повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.