23 лютого 2022, 16:43

23 лютого 2022 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

23 лютого 2022 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

Участь у заході взяли народні депутати України, представники Міністерства інфраструктури України, Державного агентства автомобільних доріг України.

На засіданні було розглянуто проект Закону України «Про внесення змін до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» щодо відповідальності юридичних осіб», реєстр.№ 5717, яким пропонується виключити зі статей 142 і 143 Кодексу України про адміністративні правопорушення норми, якими передбачено відповідальність керівника юридичної особи, за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), скоєні на транспортному засобі, який є власністю юридичної особи.

Комітет рекомендував Верховній Раді України повернути законопроект суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Також народні депутати розглянули законопроекти реєстр.№ 6404 та реєстр.№ 6404-1, якими пропонується розширення переліку суб’єктів отримувачів пільг, передбачених Законом України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні». Зокрема, передбачається надання пільг на проїзд особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, а також ветеранам праці. Комітет підтримав загальну ідею законопроектів, та пропонує прийняти проекти законів за основу при наявності фінансового забезпечення.