13 березня 2022, 20:58

Комітет з питань транспорту та інфраструктури закликає європейську спільноту закрити небо над Україною

Комітет з питань транспорту та інфраструктури закликає європейську спільноту закрити небо над Україною.

Триває вісімнадцятий день захисту нашої країни від широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації.

З самого початку широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації, більшість населених пунктів на території України піддаються масованим обстрілам з боку держави-агресора, руйнується не тільки військова, а й цивільна інфраструктура.

Знищення авіаційним бомбардуванням мирних населених пунктів, житлових кварталів, об‘єктів важливої інфраструктури впливає також і на мирне населення, яке постійно перебуває в укриттях.

Сьогодні 13.03.2022 вранці Львівщина піддалась удару ракетами, які за попередньою інформацією були скинуті літаками з міста Саратова в Росії.

Постраждав Міжнародний центр миротворчості та безпеки у с. Старичі Яворівського району (більш відомий як Яворівський військовий полігон).

За попередньою інформацією внаслідок чого 35 осіб загинули, 134 особи поранено. Інформація щогодини уточнюється.

Це нова терористична атака на мир та безпеку поблизу кордону Європейського Союзу та НАТО. Потрібно вжити заходів, щоб зупинити це. Закрийте небо!

Безпольотна зона або No-fly-zone означає фактичну демілітаризацію повітряного простору. Особливо такий режим важливий над такими об‘єктами як атомні  станції та споруди критичної інфраструктури.

Комітет з питань транспорту та інфраструктури закликає глав держав та урядів країн - членів НАТО, усіх західних партнерів закрити небо над Україною!

Такий крок може врятувати і Європу в разі нових авіаційних ударів російськими ракетами по атомним електростанціям.

Отже, закриття неба над Україною допоможе зберегти життя тисячам мирних громадян та захисників України, позбавить супротивника можливості завдати ракетні та авіаційні удари, проводити повітряну розвідку.

Разом ми переможемо!