30 серпня 2022, 12:15

30 серпня 2022 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

30 серпня 2022 року відбулось засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури за участі народних депутатів України – членів Комітету, керівництва та представників Міністерства інфраструктури України та Державіаслужби.

Народні депутати України розглянули проект Закону України «Про внесення зміни до статті 12 Повітряного кодексу України щодо забезпечення стабільного функціонування Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях» (№7559) та ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 12 Повітряного кодексу України в частині визначення додаткових джерел надходжень до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях у вигляді: грантів, дарунків та благодійних внесків, а також інших надходжень, отриманих уповноваженим органом з питань цивільної авіації від підприємств, організацій, фізичних осіб та від інших бюджетних установ для виконання цільових заходів у галузі цивільної авіації.

На засіданні членами Комітету було розглянуто порівняльну таблицю до проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою розвитку авіації загального призначення, адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу у сфері цивільної авіації, встановлення додаткових механізмів здійснення ефективного контролю за забезпеченням безпеки авіації та дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації» (№6405). До Комітету надійшло 33 пропозиції від 7 народних депутатів України. Ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект в другому читанні та в цілому.

На засіданні також розглядався проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами» (№7354), яким передбачається запровадження підстав притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб закладів, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та посадових осіб, зокрема територіальних сервісних центрів МВС, під час проведення державної акредитації таких закладів (автошкіл), атестації їх спеціалістів та допуску осіб до керування транспортними засобами (прийняття теоретичного та практичного іспитів, оформлення або видачі посвідчення водія). Народні депутати прийнялли рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

В прикінцевих положеннях законопроекту пропонується внести зміни до статті 15 Закону України «Про дорожній рух», якими надати особам, що бажають отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії чи типу, можливість самопідготовки з теоретичної частини для здачі відповідних іспитів.

Народні депутати України - члени Комітету затвердили План роботи Комітету з питань транспорту та інфраструктури на восьму сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2022 - січень 2023 р.) та пропозиції до проекту порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.