12 квітня 2023, 09:38

11.04.2023 відбулось засідання підкомітету з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства

11.04.2023 відбулось засідання підкомітету з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства, на якому розглянуто законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання смуги відведення автомобільних доріг загального користування суб’єктами господарювання», реєстр. № 7696 від 25.08.2022, поданий Кабінетом Міністрів України, яким передбачається врегулювання в правовому полі питань використання смуги відведення автомобільних доріг загального користування суб’єктами господарювання для влаштування заїздів/виїздів та перехідно-швидкісних смуг до об’єктів дорожнього сервісу або для перехрещення смуги відведення автомобільних доріг загального користування інженерними комунікаціями та мережами.

На засіданні підкомітету були присутні народні депутати – члени Комітету з питань транспорту та інфраструктури, представники Мінінфраструктури, Мінфіну, Мінекономіки, Агентства відновлення, Держгеокадастру. 

Під час розгляду законопроекту відбулась жвава дискусія щодо змін до Законів України «Про автомобільні дороги», «Про рекламу», зауважень Головного науково-експертного управління, Мінфіну, Держгеокадастру.

У зв’язку з тим, що законопроект містить неузгодженості, неточності та потребуватиме можливого повернення на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи, вирішено продовжити обговорення законопроекту на наступному засіданні підкомітету.