08 жовтня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

09 жовтня 2024, 10:10

 

08 жовтня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

У засіданні взяли участь керівництво та представники Міністерства розвитку громад та територій України, Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної екологічної інспекції України, представники Міністерства фінансів України, Міністерства внутрішніх справ України.

Члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами суб’єктами господарювання, які поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, реєстр.№ 9083 (друге читання).

До другого читання було подано 68 поправок від 12 народних депутатів України.

Народні депутати прийняли рішення в порівняльній таблиці до проекту Закону врахувати 12 поправок і пропозицій, врахувати в редакції Комітету 3 поправки і пропозиції, відхилити 53 поправки і пропозиції і рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект в другому читанні та в цілому, та при підготовці на підпис Голові Верховної Ради України здійснити спільно з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України його техніко-юридичне доопрацювання.

Також на засіданні розглянули проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Декрету Кабінету Міністрів України “Про об’єднання державних підприємств транспорту і дорожнього господарства”, реєстр.№ 11224.

Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити законопроект.

Члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до статті 257 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо надіслання протоколу особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, реєстр.№ 10280.

Законопроектом пропонується доповнити статтю 257 Кодексу України про адміністративні правопорушення нормою такого змісту: якщо примірник протоколу про адміністративне правопорушення не вручено під розписку особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, примірник протоколу у триденний строк з дня його складення надсилається такій особі на адресу місця її проживання поштовим відправленням з описом вкладення з повідомленням про його вручення.

Народні депутати приняли рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити зазначений законопроект.

Члени Комітету також розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення організаційно-правових засад розвідувальної та контррозвідувальної діяльності, реєстр.№ 7380 та альтернативні до нього законопроекти реєстр.№№ 7380-1, 7380-2, 7380-3.

За результатми обговорення в межах компетенції рекомендували вилучити з текстів цих законопроектів зміни до ст. 17 Закону України «Про поштовий зв'язок», враховуючи, що 03 листопада 2022 року Верховною Радою України прийнято нову редакцію Закону України «Про поштовий зв'язок» (№2722), яка вже містить запропоновані зміни.