Повідомлення

Перейти до розділу
21 березня 14:39
Верховна Рада ухвалила Закон України щодо дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації. докладніше
06 лютого 15:11
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за період 8 сесії 9 скликання (вересень 2022 р. – лютий 2023 р.) посилання...
29 грудня 09:23
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за 2022 рік посилання...
17 квітня 10:12
16 квітня 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань авіаційного транспорту докладніше
16 квітня 10:53
15 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
11 квітня 10:58
10 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
09 квітня 14:21
8 квітня 2024 року відбулась спільна координаційна зустріч керівництва та членів Комітету з питань транспорту та інфраструктури із представниками Світового банку докладніше
22 лютого 09:13
21 лютого 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 лютого 17:06
19 лютого 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
25 січня 17:56
25 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
10 січня 15:37
10 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS
05 вересня 2023, 16:13

05 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

 

05 вересня 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

В засіданні Комітету взяли участь народні депутати України, керівництво Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Державної міграційної служби України.

Члени Комітету обговорили проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті, реєстр.№ 5705 (друге читання). Ухвалено рішення перенести розгляд питання та розглянути законопроект на засіданні підкомітету з питань автомобільного транспорту з метою узгодження позицій по окремих поправках для врахування їх в порівняльній таблиці при підготовці до другого читання.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану, реєстр.№  9456.
Метою законопроекту є розвиток нової сфери виробництва енергії, виконання міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації, сприяння виконанню вимог СВАМ при експорті продукції до ЄС, збільшення експортного потенціалу України, залучення міжнародних інвестицій в розвиток енергетичної сфери та відновлення регіонів України із залученням використання нових технологій, заміщення природного газу у різних сферах, використання потужностей для балансування енергосистеми. Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону за наслідками розгляду прийняти за основу.

Також розглядався проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України, реєстр.№ 9585. Метою законопроекту є законодавче закріплення можливості реалізації прав іноземців та осіб без громадянства, які захищають територіальну цілісність України, та членів їх сімей на отримання посвідок на тимчасове проживання, дозволів на імміграцію або набуття громадянства України. Члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу.

На засіданні народні депутати розглянули та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль — Косеуць, реєстр.№  0217 за наслідками розгляду прийняти за основу та в цілому.