Повідомлення

Перейти до розділу
21 березня 14:39
Верховна Рада ухвалила Закон України щодо дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації. докладніше
06 лютого 15:11
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за період 8 сесії 9 скликання (вересень 2022 р. – лютий 2023 р.) посилання...
29 грудня 09:23
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за 2022 рік посилання...
17 квітня 10:12
16 квітня 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань авіаційного транспорту докладніше
16 квітня 10:53
15 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
11 квітня 10:58
10 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
09 квітня 14:21
8 квітня 2024 року відбулась спільна координаційна зустріч керівництва та членів Комітету з питань транспорту та інфраструктури із представниками Світового банку докладніше
22 лютого 09:13
21 лютого 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 лютого 17:06
19 лютого 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
25 січня 17:56
25 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
10 січня 15:37
10 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS
11 квітня 2024, 10:58

10 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

10 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури за участі керівництва та представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Національної поліції України, Київської міської державної адміністрації, Київської обласної державної адміністрації, АТ «Укрзалізниця», КП «Київський метрополітен».

 Народні депутати розглянули та ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України відхилити проекти законів України «Про залізничний транспорт України» (реєстр.№ 1196) та «Про залізничний транспорт України» (реєстр.№ 1196-1).

Це перший крок з вирішення питання отримання Україною від Світового банку позики на 1,5 млрд євро.

Зазначимо, що згідно з Угодою про позику, яку підписано Кабінетом Міністрів в кінці березня цього року, однією з умов отримання позики визначено зобов’язання ухвалити Закон «Про залізничний транспорт України» до кінця 2024 року.

08.04.2024 року у Комітеті відбулася координаційна зустріч з представниками Світового банку, де обговорювались важливість і терміни прийняття цього Закону.

Оновлена редакція законопроекту підготовлена робочою групою за участю представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Укрзалізниці. Доопрацьований текст законопроекту перед внесенням на розгляд Верховної Ради України буде погоджено з усіма депутатськими фракціями та групами і в подальшому буде розглянуто Комітетом.

Також під час засідання члени Комітету розглянули порівняльну таблицю до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу (реєстр.№ 4560).

Законопроект передбачає імплементацію Регламенту ЄС №1071/2009, що запроваджує загальні правила стосовно умов допуску до роботи операторів автомобільних перевезень, включених до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

До законопроекту до другого читання подано 140 поправок і пропозицій від 9 народних депутатів України. Всі поправки і пропозиції розглянуто та опрацьовано на засіданнях підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету.

За результатами розгляду враховано 21 поправку і пропозицію; враховано редакційно 26 поправок і пропозицій; відхилено 93 поправки і пропозиції.

Народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання ринку послуг автомобільного транспорту в Україні з метою приведення їх у відповідність з актом Європейського Союзу (реєстр.№  4560) прийняти в другому читанні та в цілому, та при підготовці на підпис Голові Верховної Ради України здійснити спільно з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України його техніко-юридичне доопрацювання.

Члени Комітету обговорили шляхи вирішення питання щодо можливості безкоштовного проїзду в громадському транспорті м.Києва (в тому числі в Київському метрополітені) пенсіонерів - мешканців Київської області.

За результатами обговорення прийнято рішення створити на базі підкомітету з питань автомобільного транспорту робочу групу з розробки проекту Закону щодо врегулювання питання пільгового проїзду в громадському транспорті та рекомендувати Київській міській державній адміністрації опрацювати питання щодо забезпечення можливості безкоштовного проїзду в громадському транспорті м.Києва пенсіонерів Київської області та внести пропозицію на розгляд Київської міської ради щодо внесення відповідних змін до рішення Київської міської ради № 549/6600 від 20.12.2018 р. “Про запровадження в місті Києві багатофункціональної картки “Муніципальна картка “Картка киянина””.

Також на засіданні народні депутати розглянули питання щодо критичної ситуації, пов’язаної з діяльністю метрополітену у місті Києві та створили робочу групу щодо проблемних питань, технічного стану метрополітенів України та перспектив їх розвитку.