Повідомлення

Перейти до розділу
21 березня 14:39
Верховна Рада ухвалила Закон України щодо дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації. докладніше
06 лютого 15:11
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за період 8 сесії 9 скликання (вересень 2022 р. – лютий 2023 р.) посилання...
29 грудня 09:23
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за 2022 рік посилання...
17 квітня 10:12
16 квітня 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань авіаційного транспорту докладніше
16 квітня 10:53
15 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
11 квітня 10:58
10 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
09 квітня 14:21
8 квітня 2024 року відбулась спільна координаційна зустріч керівництва та членів Комітету з питань транспорту та інфраструктури із представниками Світового банку докладніше
22 лютого 09:13
21 лютого 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 лютого 17:06
19 лютого 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
25 січня 17:56
25 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
10 січня 15:37
10 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS
09 листопада 2023, 09:24

08 листопада 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури

 

08 листопада 2023 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

В засіданні Комітету взяли участь народні депутати України, керівництво Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Міністерства соціальної політики України, Антимонопольного комітету, АТ «Українська залізниця» та інші запрошені.

Народні депутати України розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України “Про особливості утворення акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування” (реєстр.№ 9613). Метою законопроекту є оптимізація системи підприємств залізничного транспорту та покращення рівня послуг, що надаються залізничним транспортом. Проектом пропонується внести зміни до статей 2, 4 та 5 Закону «Про особливості утворення акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» з метою здійснення заходів, які направлені на передачу ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту», 100% акцій якого належать державі в особі Мінінфраструктури, до сфери управління АТ «Укрзалізниця».

Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону за наслідками розгляду прийняти за основу.

Члени Комітету обговорили проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення безпеки на залізничному транспорті (реєстр.№ 9066).
Метою законопроекту є врегулювання питань стабільного щорічного фінансування безпеки руху поїздів та запровадження положень, які унеможливлять приймання на брухт елементів залізничної інфраструктури.

Було прийнято рішення
рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду прийняти законопроект за основу.

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за втручання в діяльність залізничного транспорту (реєстр.№ 9067), метою якого є врегулювання питань кримінальної відповідальності за скупку елементів залізничної інфраструктури, за підробку номерів деталей вагонів та локомотивів з метою їх омолодження та легалізації контрафакту, за використання вживаних деталей при виробництві вагонів і локомотивів; адміністративної відповідальності за пошкодження залізничного рухомого складу та накладення предметів на залізничну колію.


Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду прийняти законопроект за основу.

Після розгляду проектів Законів про внесення змін до Закону України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" щодо додаткових гарантій забезпечення прав осіб з інвалідністю (реєстр.№ 9388) та про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за навмисне кероване занесення транспортного засобу (дрифтування) (реєстр. № 9642), члени Комітету рекомендували Верховній Раді України за наслідками розгляду повернути їх суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.


Також на засіданні розглядався проект Закону про внесення змін до статті 279 Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за блокування і захоплення об’єктів портової інфраструктури морського порту та об’єктів інфраструктури внутрішнього водного транспорту (реєстр.№ 9222).
Метою законопроекту є забезпечення можливості захисту від протиправних посягань на об’єкти транспортної інфраструктури, які не є самостійними транспортними підприємствами, однак захоплення чи блокування роботи яких становить значну суспільну небезпеку.

Члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду прийняти законопроект за основу.