Повідомлення

Перейти до розділу
21 березня 14:39
Верховна Рада ухвалила Закон України щодо дерегуляції господарської діяльності у галузі цивільної авіації. докладніше
06 лютого 15:11
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за період 8 сесії 9 скликання (вересень 2022 р. – лютий 2023 р.) посилання...
29 грудня 09:23
Звіт про роботу Комітету з питань транспорту та інфраструктури за 2022 рік посилання...
17 квітня 10:12
16 квітня 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань авіаційного транспорту докладніше
16 квітня 10:53
15 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
11 квітня 10:58
10 квітня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
09 квітня 14:21
8 квітня 2024 року відбулась спільна координаційна зустріч керівництва та членів Комітету з питань транспорту та інфраструктури із представниками Світового банку докладніше
22 лютого 09:13
21 лютого 2024 року відбулось засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
19 лютого 17:06
19 лютого 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
25 січня 17:56
25 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
10 січня 15:37
10 січня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань транспорту та інфраструктури докладніше
Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS
18 вересня 2019, 16:34

У Комітеті з питань транспорту та інфраструктури відбулася зустріч з представниками Європейського Союзу в Україні

 

На початку зустрічі голова Комітету з питань транспорту та інфраструктури Юрій Кісєль висловив переконання, що такі консультації з європейськими партнерами мають відбуватися регулярно.

У сьогоднішній зустрічі взяли участь представники Європейського Союзу в Україні: Йоханес Баур – Перший радник, керівник відділу програм допомоги «Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та довкілля» Представництва ЄС в Україні; координатори сектору з питань транспорту Представництва ЄС в Україні Теодора Андреєва і Світлана Дідківська; Едвін Лок – керівник проекту технічної допомоги (розвиток Дніпра).

Йоханес Баур зазначив, що ЄС започатковує співпрацю із новим складом Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури та наголосив на готовності «у стислі терміни починати спільну роботу».

За його словами, питання транспорту і для України, і для Європейського Союзу – становий хребет для всієї економіки. «Зрозуміло, що Україна має власні виклики в цій сфері, однак є і багато спільних», - сказав Й.Баур.

Серед основних політичних завдань транспортної галузі представник ЄС назвав: підвищення екологічності транспорту, зменшення викидів в навколишнє середовище; інтеграція цифрових рішень в транспортній сфері; збереження і розвиток інфраструктури.

Й.Баур окреслив два основні напрями співробітництва України і ЄС у транспортній сфері: «Транспорування європейського законодавства в законодавство України, зокрема, у питаннях, що стосуються відкриття ринків і спрощення до них доступу, підвищення безпеки, а також інтеграція до європейських інфраструктурних мереж - транспортних коридорів, до яких включена і Україна».

Представник ЄС також нагадав, що Європейський Союз постійно надає допомогу в імплементації українського законодавства до європейського, а також у підготовці проектів, які потім фінансуються ЄС.

При цьому, Й.Баур назвав досягненням останніх років в узгодженні українського транспортного законодавства із європейським - ухвалення Транспортної стратегії. Він також презентував перелік проектів, які стосуються транспортного сектору і пропонуються Європейським Союзом для співпраці з Україною.

Серед пріоритетів у даній сфері Й.Баур виокремив: прийняття законів про внутрішні води, зокрема, внутрішній водний транспорт, та про залізничний транспорт.

Він висловив сподівання, що закон про залізничний транспорт, напрацьований у співпраці із ЄС, буде ухвалений найближчим часом.

Голова Комітету з питань транспорту та інфраструктури Юрій Кісєль розповів про команду, яка прийшла до парламенту разом із новим Президентом України і підкреслив: «Нас не цікавить політика, нас цікавить конкретна робота». Він наголосив на налаштованості на роботу з удосконалення законодавства у транспортній сфері і додав: «Ми дуже цінуємо допомогу ЄС нашій країні».

Народні депутати і представники Європейського Союзу обговорили проект Закону «Про внутрішній водний транспорт» № 1182, який наразі перебуває на розгляді у Комітеті.

Народний депутат Олександр Кубраков, зокрема, зазначив: «Для нас важливий висновок ЄС щодо обох законопроектів – основного і альтернативного».

Представники ЄС пообіцяли вивчити окремі елементи даних законопроектів, що стосуються ЄС, а також надати консультації експертів.

Голова підкомітету з питань річкового транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури народний депутат Артем Ковальов під час зустрічі підкреслив: «Наше завдання - зробити внутрішній водний транспорт збалансованим для усіх гравців ринку і змусити галузь працювати». За його словами, з цією метою проводяться консультації з операторами, суднобудівниками та іншими учасниками ринку, «щоб оживити внутрішній водний транспорт».

«Бачимо велику перспективу у його розвитку, оскільки перевезення по воді значно дешевші, ніж іншими видами транспорту. Президент України поставив завдання протягом кількох ближчих років збільшити водні перевезення утричі», - сказав А.Ковальов.

Підсумовуючи результати зустрічі Голова Комітету Юрій Кісєль наголосив: «Ми зацікавлені в прийнятті якісних законів і готові до співпраці з ЄС».

«Наше завдання – успішна Україна і однакові правила гри для всіх учасників ринку», - підкреслив голова Комітету.